Tornar enrere

5 de juliol de 2018

La meitat dels càmpings gironins porten 50 anys o més en funcionament

Gairebé la meitat dels càmpings de les comarques gironines que formen part de l’Associació de Càmpings de Girona, en concret 32 establiments, han arribat ja al mig segle d’història o tenen més de 50 anys. La xifra posa de manifest que el càmping és una activitat plenament consolidada a la demarcació.

Actualment l’Associació agrupa 73 càmpings. L’establiment més antic és el Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge, que es va obrir fa 65 anys. A més, és el primer que es va posar en funcionament a l’Estat espanyol i que continua actiu. L’any passat l’Associació, en el marc dels actes de celebració del 40 aniversari de l’entitat,  li va fer entrega de la insígnia d’Or com a  reconeixement a la seva llarga trajectòria.

A més, hi ha 7 càmpings que han arribat als 60 anys o els superen. Aquests establiments són: el càmping Begur; l’Escala; el Kim’s càmping, de Llafranc; Canyelles, de Lloret de Mar; Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols; Montjoi , de Roses; i La Siesta, de Calella de Palafrugell.

Hi ha 22  càmpings que tenen entre  50 i 60 anys d’existència. I aquest 2018 hi ha dos establiments que celebren el mig segle història i han organitzat diversos actes per commemorar-ho. És el cas del càmping Las Dunas, de Sant Pere Pescador, i Laguna , de Castelló d’Empúries. Las Dunas està preparant un llibre que recull, amb fotografies i textos, la història de l’establiment i també entregarà packs de regal als clients amb motiu de l’aniversari. El càmping Laguna ha elaborat un llibre amb fotos de clients i ha organitzat dins l’establiment una exposició amb imatges que recullen la trajectòria del càmping. També ha preparat samarretes i gorres per obsequiar als clients.  Els dos establiments celebraran l’efemèride amb diverses festes durant l’estiu.

El càmping  La Dunas, és una empresa familiar arrelada al territori i amb un llarg recorregut , fruit de la dedicació i esforç de la família Suñé i  els seus col·laboradors. El càmping Las Dunas compta amb un reconegut prestigi tant a nivell europeu com nacional avalat pels nombrosos premis que ha rebut. La seva filosofia és l ‘excel·lència en el servei , la qualitat de les seves instal·lacions i el respecte amb el medi ambient. Disposa de 1.500 parcel.les a primera línia de mar i de 150 bungalous moderns amb capacitat per a sis persones.  I amb una clientela procedent majoritàriament de  centre Europa. El càmping Las Dunas disposa d’unes instal·lacions modernes, que compten amb un innovador parc aquàtic de 5 mil metres quadrats amb tobogans i spa, i dona feina a unes 300 persones.

El càmping Laguna és propietat de la  família Moxó,  que el gestiona a través de  l’empresa Companyia Turística Alt Empordà.  Fins l’any 2.000 la gestió de l’establiment va anar a càrrec de la família Genover.  Situat al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el càmping Laguna disposa de 714 parcel.les i 88 bungalous .Té una clientela provinent de totes les zones d’Espanya i d’Europa, especialment Alemanya i Holanda. L’establiment ha estat reconegut pel seu compromís ambiental ja que disposa del Certificat ISO 14001 i l’EMAS, a més del Distintiu de garantia de qualitat ambiental que concedeix la Generalitat.

Compta amb unes instal·lacions modernes, amb una de les tres piscines  climatitzada amb energia solar. També compta amb una escola nàutica  i una hípica.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!