Novetats de l'Associació

Els millors catamarans F18 del món -la Fórmula 1 del mar competeixen a la Costa Brava fins al 4 de juliol

El F18 2019 World Championship, el campionat del món de catamarans Fórmula 18 ha arrancat,després de la presentació al càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. El campionat té lloc a la Costa Brava, del dissabte 29 de juny al dijous 4 de juliol de 2019.
Aquesta és la primera vegada que la Costa Brava acull els millors catamarans Fórmula 18 d’arreu del món, després que l’estiu passat tingués lloc el Campionat d’Europa de l’anomenada Fórmula 1 del mar.
El campionat l’organitzen conjuntament el Club de Vela La Ballena Alegre, el Club Nàutic L’Escala i la Real Federación Española de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i la Secretaria Nacional dela Classe Catamarà (ADECAT).
A l’acte de presentació del F18 2019 World Championship, que s’ha dut a terme aquest dijous 27 de juny, hi han participat l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el gerent del càmping la Ballena Alegre, Àlex Trias; el vicepresident de l’Associació de Càmpings de Girona, Josep Maria Pla; el director esportiu del Club Nàutic L’Escala, Xavier López; el responsable de la classe F18, Olivier Bovyn i el director de regata del F18 World Championship Costa Brava, Pep Subirats.
L’alcalde de Sant Pere ha destacat que la badia de Roses hagi aconseguit ser un referent en esports nàutics i la importància d’aquest tipus de campionats per donar a conèixer el territori i captar aficionats d’arreu del
món. En termes semblants s’ha manifestat el director esportiu del Club Nàutic L’Escala, un equipament que durant el F18 2019 World Championship allotja més d’una vintena d’embarcacions necessàries per a
l’organització de la prova. López s’ha felicitat de la col·laboració entre els clubs esportius dels diferents
municipis de la badia de Roses i l’ha posat d’exemple de model a seguir per aconseguir futurs grans
esdeveniments.
El vicepresident de l’Associació de Càmpings de Girona i el gerent de La Ballena Alegre han volgut posar de manifest la importància d’aquestes competicions -només aquest campionat ha portat més de 300 persones
allotjades- per consolidar l’oferta de càmpings com a destí familiar i per desestacionalitzar la temporada més enllà dels mesos de juliol i agost.
En el seu torn, el responsable de la classe F18 ha assenyalat que aquests dies competiran a la Costa Brava fins a 12 campions del mon i embarcacions de 26 països, entre els quals destaca la nombrosa representació de l’equip australià.
El F18 2019 World Championship Costa Brava ha començat amb les medicions de les embarcacions i el dissabte es disputarà una primera regata. A partir del llavors i fins al dijous 4 de juliol -amb 2 dies de classificacions i 3 per a finals-, les proves se succeiran diàriament a des de les 13 h a la platja del Cortal de la Devesa, davant el càmping La Ballena Alegre.

També et pot interessar