Tornar enrere

9 de maig de 2016

Primeres jornades sobre part i criança respectuosa al càmping Bassegoda Park

 

aaa

El passat cap de setmana es van celebrar les primeres jornades sobre part i criança respectuosa al Càmping Bassegoda Park d’Albanyà (Alt Empordà) juntament amb Eco-Mama.
El dia va començar donant la benvinguda a tots els ponents i participants les organitzadores de l’esdeveniment, la Marta Meléndez d’Eco-Mama i la Laura Casas del càmping Bassegoda Park. A continuació, a les 11, Marga Franch, de l’Equip Mudra, i Judit Guirado, de Mamacoquette, van fer una xerrada sobre el pla de part i els drets en el part i la criança en la que hi van assistir principalment dones embarassades amb les seves parelles. Simultàniament, Anna Marrón, del gimnàs Magiesport de Figueres, va realitzar una xerrada/taller sobre la recuperació postpart i els hipopressius.
La tarda va començar amb molta participació al taller de portanadons realitzat per Marta Meléndez, d’Eco-Mama i les seves alumnes de formació. Mentrestant, els més petits van poder participar al taller d’automaquillatge i maquillatge artístic que va realitzar Mar Álvarez, de Bellypaint Girona.
En acabar, es va portar a terme la xerrada “Lactància materna: els primers dies”, a càrrec d’Anna Amer, Anna Domínguez i Yolanda Fariña, les tres assessores de lactància del grup de suport a la lactància materna de l’Alt Empordà, l’Associació Dóna Dona. Simultàniament, Marga Franch, de l’Equip Mudra ens va delitar amb un taller de massatge infantil que va tenir un gran èxit de participació.
Per finalitzar el dia, es va presentar el llibre “Otro mundo es posible mediante la crianza con apego”, a càrrec de l’escriptora Sara Ribot.
A més, durant tota la tarda (i durant diumenge matí), es va celebrar la primera Fira de productes i serveis a la criança amb un total d’una vintena de paradetes on es van donar a conèixer serveis i es van poder comprar productes relacionats amb la temàtica de les jornades. També, durant tota la tarda, les mares de dia “A casona”, “El petit cirerer” i “Casa Funny” van oferir un espai de joc amb material sensorial i de descoberta per a nadons de 0 a 3 anys. El diumenge va començar plujós però això no va impedir que es portessin a terme les activitats organitzades. Durant tot el matí Marta Meléndez d’Eco-Mama ens va introduir al Baby Led Weaning (BLW) o alimentació complementària autoregulada pel propi nadó. Paral·lelament, Judit Guirado, de MamaCoquette, va fer un taller de llenceria de lactància, i Mar Álvarez, de Bellypaint Girona, va realitzar una sessió de bellypainting, que consisteix en pintar panxes de dones embarassades. Tot seguit, al restaurant Agumas del mateix càmping es va celebrar una arrossada popular amb tots els assistents i ponents. Les jornades van finalitzar amb el sorteig de tres paneres a càrrec del Grup de Suport a la Lactància Materna de Girona.
Paral·lelament, i al llarg dels dos dies, els nens de 3 a 12 anys van poder gaudir de tallers, jocs i més activitats al miniclub del càmping.
A més, durant tot el cap de setmana i fins divendres a les 9 del matí s’està portant a terme un concurs d’Instagram on la fotografia que aconsegueixi més vots i porti el hashtag #jornadesparticriança2016 i les etiquetes @ecomama i @bassegodapark guanyarà un cap de setmana en un bungalow per a cinc persones al propi càmping i un val de 50€ de descompte a Eco-Mama.
La organització ja ha anunciat que, donat l’èxit de participació (més de 120 persones en la primera edició) s’organitzaran noves jornades cap a finals de setembre centrades en l’embaràs i el part. Tanmateix es plantegen ampliar el nombre de parades a la fira degut a l’elevada demanda tant de firaires com de famílies a la recerca de material relacionat amb les jornades.
Les jornades es van obrir al públic en general amb un preu de 20€ per família si bé l’assistència va ser gratuïta per a les famílies allotjades al càmping.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!