Novetats de l'Associació

Quatre càmpings gironins, els primers en obtenir un nou segell de turisme accessible

Quatre càmpings de les comarques gironines: Valldaro de Platja d’Aro; Illa Mateua de l’Escala; Salatà de Roses; i Àmfora de Sant Pere Pescador, han estat els primers en obtenir el segell de turisme accessible anomenat weelchair friendly, després del conveni que l’Associació de Càmpings de Girona va firmar amb Mifas per desenvolupar iniciatives de col·laboració en l’àmbit de l’accessibilitat turística. Quatre càmpings més estan en procés i ja hi ha més càmpings interessats en una iniciativa que té per objectiu anar-se estenent als establiments associats. 

Es tracta d’una aliança entre l’Associació i Mifas per impulsar el turisme als càmpings gironins per a persones amb mobilitat reduïda. Els càmpings adherits faciliten unes vacances sense límits i amb serveis i activitats inclusives als campistes amb discapacitat.

Els càmpings Wheelchair Friendly compleixen amb tots els requisits d’accessibilitat, eliminant qualsevol barrera arquitectònica, a més d’oferir serveis dissenyats per millorar l’estada de les persones amb mobilitat reduïda. Alguns d’aquests serveis són piscines amb rampes d’accés o cadires hidràuliques, rampes per accedir als allotjaments i a les zones comunes, i activitats d’animació en clau inclusiva, entre moltes altres facilitats. A més, alguns dels càmpings posen a la disposició dels campistes propostes d’activitats accessibles per realitzar al territori, a més de material com bicicletes per a persones amb discapacitat, entre d’altres serveis.

El segell va acompanyat d’una inspecció d’un usuari per determinar el grau d’accessibilitat més allà del codi d’accessibilitat que marca la Generalitat. Els requisits per obtenir aquest segell són validats per usuaris de Mifas. Amb aquesta iniciativa l’Associació vol arribar directament al col·lectiu amb línies de promoció específiques de turisme accessible i inclusiu del Patronat de Turisme i de l’Agència Catalana de Turisme. Mifas agrupa més de 5.500 membres.

Recordem que l’Associació, que representa 73 càmpings i un 82% de l’oferta total de places de càmping a les comarques de Girona, segueix des de fa temps una línia d’especialització de producte per generar un valor diferencial i qualitatiu i es vol  desenvolupar un segment específic de càmpings accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, seguint les directrius de la política turística inclusiva i accessible impulsada des de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

Als càmpings gironins ja hi havia iniciatives d’accessibilitat per al col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda com ara la instal·lació de cadires amfíbies per accedir al mar i grues per a les piscines; i amb aquest conveni l’objectiu és impulsar aquesta modalitat de turisme.

També et pot interessar