Novetats de l'Associació

El més destacat del mes de Desembre

Butlletí mensual de l’Associació de Càmpings de Girona

CÀMPING DIGITAL
 Nº 105 – Desembre 2019



Fent camí cap a una qualitat sostenible

El president Miquel Gotanegra i la seva Junta Directiva us desitgen unes bones festes i un pròsper any 2020 ple de turistes. Us donem les gràcies per les vostres col·laboracions al llarg d’aquest 2019 i comptem amb tots vosaltres per fer camí cap a una qualitat sostenible.



ACG presenta la guia 2020
L’entitat publica com cada any la seva guia de càmpings per presentar-la a les principal fires turístiques europees. Aquest any s’ha optat per reduir la tirada amb 40% i així caminar cap a una promoció cada vegada més sostenible i digital. La guia inclou un



calendari d’esdeveniments culturals a la província com festivals, mercats d’artesania, festes populars com també un calendari de mercats setmanals.

Per segon any consecutiu compta amb un mapa desplegable del Patronat de Turisme Costa Brava Girona on inclou tota la informació turística com punts a visitar, vies d’accés i rutes alternatives.

Els càmpings de Girona rebran el Guardó del Turisme de Catalunya 2019

En els propers dies, els càmpings de Girona com a col·lectiu seran guardonats amb el reconeixement institucional més prestigiós de Catalunya en la categoria de Turisme Responsable per les seves múltiples iniciatives promogudes dins els establiments gironins. Els càmpings de Girona fa anys que apliquen pràctiques responsables com tallers d’ecologia, activitats de cultura catalana, gastronomia saludable, inversió en eficiència energètica, col·laboracions per fomentar el reciclatge i reducció d’usos de plàstics, entre altres. Els càmpings de Girona és un dels col·lectius més acreditats per segells de qualitat medi ambientals i estem molt orgullosos que la Generalitat de Catalunya premiï aquesta feina constant amb aquest reconeixement.

Repsol ofereix estudis d’eficiència energètica gratuïts als càmpings associats
Aprofitant que durant aquest període molts del càmpings es troben desenvolupant obres d’ampliació o reforma per tal de preparar la nova temporada, des de Repsol ens agradaria oferir-los novament ajuda amb els seus projectes energètics. Com es faria? Des de fa alguns anys, i amb la transició energètica com a protagonista, Repsol realitza estudis d’eficiència energètica, de manera gratuïta, amb la finalitat d’optimitzar les instal·lacions i reduir costos, a més de treballar amb aparells de baixes emissions i etiqueta verda. Per dur a terme això, es fa servir el gas com a

producte principal i s’adapta el consum d’altres combustibles (gasoil, biomassa, electricitat…) de manera que es treballi amb un únic producte. Perquè el gas ja no es fa servir únicament per cuinar, escalfar aigua de dutxa o per a calefacció; actualment els usos del gas son molts i variats. Van des de l’automoció (l’autogas és el carburant alternatiu més utilitzat arreu del món) fins a la generació d’electricitat, passant per la climatització (fred/calor), bugaderia, aparells d’oci i aire lliure o spa’s. Amb el gas es pot donar servei a qualsevol necessitat dintre del seu negoci. Si vol més informació al respecte o que coordinem una visita a les seves instal·lacions per iniciar un estudi, pot contactar amb la Cristina Hernández (Tlf: 669 781 782 – email: chernandezr@repsol.com).



Aprovació inicial PDUAC 

El passat 19 de Desembre, després de la Comissió d’Urbanisme de Catalunya, la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat va anunciar l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic per Activitats de Càmpings. El problemàtic document no contempla totes les peticions del sector i aquest nou tràmit obra un període per presentar les al·legacions. 

Jornades d’afiliació ACT
El passat 11 de Desembre es va celebrar l’anual jornada dels afiliats a les marques de l’Agència Catalana de Turisme on el director Sr. David Font va explicar els passos executats del pla de màrqueting de Catalunya 2018-2022 i la Sra. Silvia Perera va desglossar el futur nou catàleg de serveis de l’ACT. Després va tenir lloc una taula rodona sobre noves tecnologies al turisme i la jornada va acabar amb una ponència del coach Xesco Espar, anomenada “La Veritat de tot Plegat”



Els càmpings de Calonge – St. Antoni coneixen el nou equip de govern municipal

Durant aquest mes de Desembre va tenir lloc una trobada entre els director i propietaris dels càmpings de St. Antoni amb el nou equip de govern de l’Ajuntament de Calonge – St. Antoni. A la trobada va assistir el president de l’ACG per traslladar les inquietuds dels càmpings locals al seu nou alcalde i regidor. Els assistents van qualificar la trobada de profitosa i es van poder consensuar punts de vista sobre el futur del turisme municipal.



Matèria càmping a les universitats catalanes
Aquest mes es tanca un semestre acadèmic on l’ACG ha participat de nou activament en les assignatures d’allotjament extra-hoteler a la Facultat de Turisme (CETT) de la Universitat de Barcelona i en l’assignatura de Direcció d’Allotjaments Turístics del 4rt curs del Grau en Turisme a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. Ja és el 5è curs consecutiu que ACG col·labora amb CETT i el 7è curs a la UdG. 



Reunió amb Protecció Civil davant de la situació actual de PAU’s
El president Miquel Gotanegra es va reunir el passat dimecres 18 de Desembre amb el Responsable Tècnic en Matèria de Protecció Civil, sr. Guell a Girona per traslladar-li la preocupació del sector davant de la gran quantitat de PAU’s aturats o en tramitació.


Presentació Pla d’Accions Patronat 2020

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va fer la seva presentació anual del seu Pla d’Accions 2020 a l’EspaiCaixa de Girona. La presentació es va fer de la mà del vicepresident de la Diputació de Girona, sr. Jaume Dulsat, qui va fer un ampli resum de les accions realitzades durant el 2019 i va explicar les 25 accions de promoció estrella per l’exercici 2020.



Es presenta l’estudi anual del turisme familiar espanyol

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses ha presentat el seu 7è Estudi Anual del Turisme Familiar a Espanya. L’estudi realitzat a base de milers d’enquestes mostra que Catalunya i càmping segueixen ser opcions poc populars entre el públic familiar espanyol. Per llegir l’estudi complert, clica aquí.



Copyright © 2019  *Associació de Càmpings de Girona, Tots els drets reservats.

Contacta’ns a:
info@campingsingirona.com

Desapunta’t d’aquest butlletí    Edita les teves preferències de subscripció   Coneix la nostra politica de privacitat

També et pot interessar