Novetats de l'Associació

Reunió de càmpings gironins amb alumnes del primer grau dual d’animació socioesportiva

Els càmpings implicats, alumnes del grau superior i diversos agents col·laboradors van dur a terme, al càmping Salatà de Roses, una jornada de valoració en el marc del primer curs de grau superior DUAL CFGS d’animació socioesportiva amb especialització en càmpings, que es duu a terme a l’INS Illa de Rodes de Roses.

Els càmpings presents en la trobada van exposar les seves experiències amb els alumnes acollits en els diferents establiments i es va fer un recull de suggeriments per a la propera edició, com potenciar la formació en idiomes i afavorir la formació i l’acompanyament del alumnes als llocs de feina per part de les empreses sobretot durant les primeres setmanes d’estada.

 

La trobada va comptar amb la presència del president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, i de membres de l’equip acadèmic de l’INS Illa de Rodes, representants de 6 càmpings gironins i de l’empresa GAP Serveis Turístics.

Miquel Gotanegra va destacar que “és molt important potenciar la relació entre els càmpings i els centres educatius per tal de formar treballadors qualificats que aportin valor afegit al nostre sector i qualitat als serveis”,  i va recordar que “l’animació esdevé un aspecte clau per als establiments’’.

La formació dual permet els estudiants combinar la formació en el centre educatiu amb l’activitat en una empresa. Des d’aquest any s’està oferint a l’INS Illa de Rodes, en col·laboració amb l’Associació de Càmpings de Girona,  el cicle de FP de grau superior “d’Ensenyament i Animació Socioesportiva”  en la modalitat dual que s’ha enfocat a l’animació socioesportiva en càmpings i també altres centres turístics. Es tracta d’una reivindicació de formació específica de l’Associació al Departament d’Educació de la Generalitat.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat de l’Associació de disposar de suficient personal específic i qualificat en aquest àmbit tenint en compte que es preveu que la demanda vagi a més.

970 hores de formació en empresa

Els alumnes que opten per l’FP Dual es formen al centre educatiu  i a l’empresa on accedeixen mitjançant una beca i un procés de selecció. En total són unes 970 hores que es divideixen en dos cursos escolars, segons les necessitats  de les empreses. Hi ha la possibilitat de contractar l’alumne si s’adequa a les necessitats de l’empresa, un cop finalitzin la beca.

També et pot interessar