Novetats de l'Associació

El sector del càmping mostra a la consellera d’Empresa i Coneixement l’evolució de l’oferta

El sector dels càmpings, que ofereix una proposta turística de primer nivell amb grans Parcs de Vacances i serveis punters, s’ha reunit, al Delfín Verde de Torroella de Montgrí, amb la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, per mostrar l’evolució de la seva oferta, les seves necessitats i donar a conèixer sobre el terreny alguns exemples en plena temporada turística.  A la reunió, que també ha comptat amb la presència del director general de Turisme, Octavi Bono; i la secretària general d’Empresa, Marta Felip, hi ha assistit l’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí;  la regidora de Turisme de l’Ajuntament, Sandra Pibernat; el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra; i altres membres de la Federació. També hi ha estat present el president de la FOEG, Ernest Plana. A la Federació Catalana de Càmpings hi estan representades les associacions de Girona, Tarragona, Lleida i Muntanya i representa més de 300 establiments.

 

Els representants del Govern de la Generalitat, acompanyats pel president de la Federació Catalana de Càmpings, han visitat el càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador, que aquest any celebra el 50 aniversari, i el càmping Delfín Verde de Torroella de Montgrí, on també han fet una visita a les instal·lacions. La visita a Las Dunas ha comptat també amb l’assistència del delegat del Govern a Girona, Pere Vila; i l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa. Els responsables dels dos càmpings han ensenyat de primera mà a les autoritats una oferta puntera a Europa.

 

La consellera d’Empresa i Coneixement ha destacat que “aquesta trobada ha servit per posar en comú la dinàmica del sector, recollir inquietuds i fer seguiment”. Chacón ha reivindicat “el pes que té el turisme en l’economia del nostre país, un sector que genera riquesa i ocupació, ja que representa el 12% del PIB i dona feina al 13,6% de la població” i ha recordat “les singularitats del sector del càmping, amb un model de gestió sensible a la innovació, fet que ha situat els càmpings catalans entre els millors d’Europa, i que aposta per un model de qualitat, sostenible i d’equilibri territorial, amb uns nivells de fidelització molt alts”.

“Demanem a les administracions el seu suport per poder crear encara més llocs de treball i ajudar a fer créixer la destinació”, ha indicat Miquel Gotanegra.

 

Oferta turística de referència

Els 350 càmpings de Catalunya generen més de 16 milions de pernoctacions i disposen d’una oferta de 270.585 places. Segons dades de la Federació Catalana de Càmpings, donen ocupació a uns 27.000 treballadors.

El sector ha dut a terme en els darrers anys grans inversions per mantenir al dia les instal·lacions i innovar constantment, un fet que li ha comportat nombrosos premis i reconeixements a nivell europeu.

 

També et pot interessar