Novetats de l'Associació

Els càmpings i el coronavirus segons Tematic Arquitectura

Està clar que tenim un problema, però també és clar que premsa i televisions generalistes, només intenten vendre, i tristament el que més ven en aquest país és el morbo i l’apocalipsi. Si bé és cert que entrem en recessió, no és menys cert que aquesta recessió no la propicia una crisi financera, sinó una crisi humanitària. L’important de veritat és que la millor manera per sortir d’aquesta crisi i de qualsevol és avançant, sent positius i no catastrofistes.

Aquí els càmpings poden ser vitals per a la salut de la població, i sí, dic: la salut. Què és més saludable després d’un confinament que unes vacances a l’aire lliure? ¿Que és el que tots els confinats necessitarem quan finalment puguem sortir al carrer?, aire fresc, espai vital, natura …. i per descomptat anar-nos de vacances, …… perquè si ens anirem de vacances aquest estiu, que ningú ho dubti.

Unes vacances que seran diferents, és clar, no podrem gastar el que no tenim, però necessitarem més que mai sortir de casa, canviar, moure’ns, fer esport, estar amb la família i els amics, passejar, anar a la platja, a la muntanya …. Segurament no podrem anar molt lluny, els viatges de llarga distància seran complicats, o bé no tindrem fronteres obertes o simplement no ens atrevirem a arriscar.

¿Viatges amb cotxe?, segurament el mitjà de transport més “estanc” a què podem optar. Finalment haurem arribat al “Turisme de Proximitat”. Benvingut!

En tota aquesta situació, quin paper poden tenir els càmpings? Doncs senzillament fonamental. El càmping ha de postular-se com el que sempre ha estat: el lloc de vacances familiars més sa del mon.

Ubicacions especials, aire lliure, espai vital, esports, independència, família, poc trànsit, …… Però tot això tampoc serà “gratis”. Hem d’adequar els nostres càmpings a les possibles normatives d’aplicació o simplement a la lògica, però quin lloc més fàcil que un càmping per a això!

Hem de ser capaços de transmetre a tota la població mitjançant la premsa, la televisió pública i privada i les xarxes socials, que el lloc més sa per anar de vacances, sempre ha estat i serà el càmping, fins i tot en les circumstàncies actuals.

En aquests moments som molt importants, fem-ho saber! Publicitem de forma conjunta el món del càmping! Tots junts de veritat.

Rafael Tramullas. Arquitecte Director de TEMATIC Arquitectura.

També et pot interessar